Гледай
на живо

Полиция и камери ще следят абитуриентите

Засилено присъствие около сборните пунктове

Полиция и камери ще следят абитуриентите За поредна година "Пътна полиция" ще снима кортежите от абитуриенти. От МВР обясниха, че ще правят т... thumbnail text

За поредна година "Пътна полиция" ще снима кортежите от абитуриенти. От МВР обясниха, че ще правят това заради нарушенията, които се извършват от шофьорите. Най-често става въпрос за излизане на ученици от прозорците на колите или каране с превишена скорост. Полицейски патрули ще има във всички училища, където предстоят абитуриентски балове.

Служители на Пътна полиция пък ще следят и в късните часове за шофиране в нетрезво състояние, както и за употреба на наркотици.

Миналата година в периода на баловете е имало около 400 нарушения – главно за неизползване на колани, и каски. До 2000 лева пък е глобата за използване на пиротехнически средства без разрешение.

Полицейското присъствие ще бъде засилено на сборните пунктове, по маршрутите за придвижване и в районите на заведенията, където зрелостниците ще празнуват.

От полицията твърдят, че са създали достатъчно добра организация, така че освен празниците за абитуриентите да преминат безпроблемно, да не се затруднява и трафикът в столицата.