София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ПОЛИЦИЯТА В КЬОЛН НЕ Е БИЛА ПОДГОТВЕНА ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ

ВЛАСТИТЕ НИКОГА НЕ СА СРЕЩАЛИ ПОДОБНО МАСОВО СЕКСУАЛНО ПОСЕГАТЕЛСТВО

8 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Полицията в Кьолн заяви, че не е била подготвена за масовите сексуални насилия, които бяха извършени в немския град по време на тържествата за Нова година.
Шефът на полицията беше категоричен, че властите не са се изправяли пред подобно мащабно престъпление от такъв тип и не са имали такива инциденти до момента.
Униформените получиха „зелена светлина“ за справяне със зверското сексуално нападение, което разтърси града в навечерието на 2016 г.
Според свидетели атаките са извършени от мъже от арабски и африкански произход, които са били под силно въздействие на алкохол.
Жителите на Кьолн са в шок и страх, че ситуацията може да се повтори.
Първоначалният доклад на полицията сочи, че тържествата за Нова година, са преминали мирно. В последствие обаче става ясно за жестоки сексуални нападения от стотици мъже. Бройката на заподозрените може да достигне до 1000 души. Пострадалите жени, които са подали жалби, са над 90.