София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Очевидец: Кирил Петков беше в шок

По негови думи, на това място често ставали катастрофи

23 дниИнциденти 21 Катерина Найденова

Кирил Петков беше в шок, много притеснен.

Това разказва Камен Бойчев, живеещ близо до мястото на трагичния сблъсък между кола на НСО, в която е пътувал Кирил Петков, и друг автомобил.

"Докато копаех в градината чух силен шум и аларма, излязох навън и като видях двете размазани коли, се втурнах да помагам. Шофьорът беше като замаян, предложих му вода. Кирил Петков не беше на себе си, много притеснен. Помогнах да извадим телата, вратата на другата кола беше като заварена, много трудно се отвори преди да извадят тялото на починалия мъж", разказва още Бойчев.

Линейки и екипи на пожарната се отзовали своевременно, жената не изглеждала много зле преди да я качат на носилката.

"В колата на НСО имаше 4 души, мъже, със слушалки", спомня си Бойчев.

По негови думи, на това място често ставали катастрофи.

"Преди година един джип без малко да влезе в гаража ми. Удря се с кола, която излиза от същия път, от който са идвали и пострадалите в катастрофата, завърта се и се блъска в колоната на стената. Знакът "Стоп" е малко навътре и няма добра видимост. През лятото е ужас, като тръгнат и моторите - засилени и в двете посоки. Има напрежение в участъка", допълва очевидецът.