София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пореден протест на майките срещу Симеонов

За тази вечер е насрочено автошествие

4 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Искането на майките на деца с увреждания Валери Симеонов и гласувалите за избора му за заместник-председател на Народното събрание депутати да подадат оставки, остава в сила. За да го подкрепят, майките от инициативата “Системата ни убива”, излизат на пореден протест, насрочен за тази вечер от 18:30,като този път той ще е под формата на автошествие.
 
Инициативата днес се провежда за трети пореден път, като родителите са категорични, че недоволството им няма да стихне и те няма да се приберат, докато Валери Симеонов и подкрепящите го не останат в историята на родната ни политика.
 
Припомняме, че миналата година отново чрез серия от протести, продължи месеци наред, майките успяха да свалят Симеонов от поста му на вицепремиер, след като той го нарече “кресливи жени на уж болни деца”.Протестите има насрочени и за утре вечер.