Гледай
на живо

Прокуратурата пак протестира пускането на Иванчева и Петрова

Какво ще реши съдът? Ще научим днес или утре

Прокуратурата пак протестира пускането на Иванчева и Петрова Само ден след като Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Бил... thumbnail text

Само ден след като Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова, прокуратурата обжалва наложената им по-лека мярка за неотклонение. Това съобщиха за Евроком от защитата на двете подсъдими.

Отстранената кметица на столичния район „Младост“ и нейната заместничка, трябваше да се приберат в къщи три дни след постановяване на решението на съда. След прокурорския протест обаче отново не е ясно дали двете жени ще се завърнат у дома за Коледа. Днес или утре апелативните магистрати трябва да се произнесе окончателно по мярката.

В средата на ноември Иванчева и Петрова бяха пуснати от ареста от първоинстанционния спецсъд, но часове по-късно промяната на мярката беше стопирана до произнасяне по протеста на прокуратурата и в крайна сметка Апелативният специализиран наказателен съд ги остави в ареста.