София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата поиска арест за собственичката на ротвейлерите

Кучетата нахапаха три деца и един мъж

5 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Прокуратура поиска постоянен арест за Полина Шишманова. Тя остана безмълвна пред съда и репортерските въпроси и скри лицето си. В началото на съдебното заседание тя се разплака и се наложи съдът да я успокои. Адекватната мярка според съда е гаранция - 1000 лева, защото месечният доход й е 1500 лева. Тя трябва да я внесе до 10 дни.

Съдът счете, че има доказателства, че е извършила престъплението - не е положила достатъчно грижи и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца.

Съдът заключи, че или кучетата са пуснати от собствениците си или са избягали от дома си. Обвиняемата е била длъжна и е трябвало да предвиди, че кучетата са агресивни и могат да причинят увреждане на животни или хора.

Ротвайлерите, собственост на Шишманова, са агресивни, заключи прокуратурата. Телената ограда, където живеят кучетата не е нарушена и няма как кучетата са избягали. Съпругът на Шишманова обаче твърди, че клетка на ротвайлерите е била разбита и така ротвайлерите са изчезнали.

Ротвайлерите не са минали задължителната ваксинация за бяс през 2019 година. Това освен нарушение, създава опасност за предаването на заразна болест на децата.

Шишманова не е осъждана, по думите й е застрахователен агент и има спортен лагер. Според защитата няма опасност да се укрие и да извърши ново престъпления.