София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Проверяват опасните сгради в София

Вчера части от фасада на кооперация падна на тротоар, няма пострадали

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Столична община стартира проверка на всички рушещи се сгради в града. Инспекцията се случва, след като вчера мазилка от фасадата на кооперация на ъгъла на улиците "Граф Игнатиев" и "Шести септември" в самия център на града се срути върху тротоара.
 
За щастие няма пострадали, но инцидента повдигана въпроса за всички други постройки в столицата, чието състояние крие рискове за преминаващите.
 
Очевидци, видели падането на парчетата бетон вчера пък разказват, че само късметът е помогнал на охранител и фармацевт да избегнат наранявания.
Повече подробности за случилото се вчера и предприетите мерки даде пред БНТ Красимир Димитров- директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община.
 
По думите на  Димитров най-вероятно обезопасяването на сградата щ приключи в рамките на днешния ден и се очаква тогава да бъде премахната и ограничителната линия, за да могат гражданите да преминават спокойно по тротоара.