София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РАЗДАДЕНИ БЯХА НАГРАДИТЕ В КОНКУРСА „ЕВРОФЕРМЕР“

ВАСИЛ ГРУДЕВ НАГРАДИ ОТЛИЧИЛИТЕ СЕ

8 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

За 15-та поредна година бяха връчени наградите в конкурса „Еврофермер“ и Евробизнесдама“ 2015 година на списание „Агробизнесът“. На 27 ноември приключи гласуването, като читателите на изданието, можеха да избират между 17-те номинирани за призовете, сред които земеделци, производители и собственици на фирми, показали добри резултати през годината. Като „Еврофермер“ за тази година беше отличен собственикът на земеделска фирма Георги Георгиев, а „Евробизнесдама“ стана Таня Петкова. Наградите бяха връчени лично от заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев.
Заместник-министърът беше категоричен, че е необходимо да се работи за това все повече млади хора да бъдат привлечение от земделския бизнес у нас, тъй като традиционно с него се занимават фермери от по-старо поколение.
Васил Грудев добави, че благодарение на европрограмите и все по-големите субсидии за производителите, земеделският бизнес започва да добива популярност и сред по-младите хора. Той увери, че Министерството на земеделието и храните ще положи усилия тази тенденция да се запази и занапред.