София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"Решението за свалянето на Сидеров да е заличено"

Е основното му искане

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

ПП „Атака“ внесе възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева във връзка с промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“.

Основното искане е възражението им да бъде разгледано и да бъде заличено вписаното по повод промените в ръководството на групата. То бе внесено от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, заместник-председателя на Народното събрание проф. Явор Нотев и зам.-председателя на партията Десислав Чуколов.

„Ръководен орган на коалицията е Политическият съвет, а той се състои от трима представители на НФСБ, „Атака“ и ВМРО. Такъв съвет не е проведен, такъв съвет с предмет и точка предложения за промени в ръководството няма. Той не се е състоял, така че респективно такова предложение не е постъпило", заяви Явор Нотев.

"Парламентарната група няма правомощия да предвиди такава точка в дневния ред и да вземе решение“, каза още той.


"Ще искам свикване на коалиционен съвет на голямата коалиция и на политически съвет на малката. Вече съм поканил партньорите от НФСБ и ВМРО утре в 15.00 часа в зала 204 в Народното събрание", каза още по темата Волен Сидеров.

„Ще разглеждаме само една точка, която гласи разглеждане на нелегитимното решение от вторник на част от колегите от парламентарната група. Надявам се част от колегите да откликнат“, допълни той.

"Очаквам Караянчева и правния отдел на Народното събрание да разгледат много бързо моето писмо, в което много ясно се аргументира защо решението, огласено вчера от пленарната зала, е нелегитимно, правно нищожно и трябва да бъде заличено“, завърши лидерът на "Атака".