София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РУМЪНИЯ ОБСЪЖДА ПОДПОМАГАНЕ НА РАНЕНИТЕ ОТ НОЩНИЯ КЛУБ

ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО В БУКУРЕЩ

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Румънското правителство ще обсъди на извънредно заседание начините за подпомагане на пострадалите младежи при пожара в нощен клуб в Букурещ, както и техните семейства. Инцидентът стана на 30 октомври, съобщава БНР.

Последните данни за случилото се сочат, че пострадалите са 200 души, 30 от които са в тежко състояние. Помощ при лечението на ранените ще окажат и френски лекари. Снощи 10 души бяха транспортирани за лечение във Великобритания и Норвегия. Други 21 младежи са настанени за лечение в Холандия, Израел, Австрия и Германия.
Причините за трагедията все още се разследват. В Румъния не стихва и вълната на недоволство, която се надигна в редица градове. Снощи отново имаше протести. При демонстрантите в Букурещ пристигна президентът Клаус Йоханис, който заяви че промяната в страната е осъществима само с общи усилия.