София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СДВР със сериозни мерки за мирното протичане на „София прайд“

Временна промяна ще има и в градския транспорт

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Столична община съвместно със СДВР взима всички необходими мерки за мирното протичане на „София прайд“ и за сигурността на всички участници.

Събитието се провежда за десета година в София. За датата 10 юни 2017 г. в са постъпили две искания за събития на едно и също място – Княжеска градина.

Осигурена е възможност за протичане и на двете заявени събития, които ще се проведат в различен час.

По заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова са предприети всички мерки за гарантиране на мирното протичане на събитията, безопасността на участниците и недопускане на нарушаване на обществения ред.

Ще бъдат изградени пропускателни пунктове за участниците в събитията, буферна зона между двете мероприятия и допълнителни охранителни мерки по целия маршрут на София прайд.

Във връзка с провеждането на шествието, се въвеждат временни промени в организацията на движение. По време на парада, движението на градския транспорт и автомобилите ще бъде временно спирано и възстановявано от екипи на Пътна полиция.

За времето от 14 до 24 ч на 10 юни се закрива спирката на градския транспорт на бул. „В. Левски“ и ул. „Ген. Гурко“ в посока Софийския университет, на която спират автобуси №9, 84, 94 и 184 и тролеи №1, 2, 5 и 8.