София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ще се кандидатира ли Фандъкова отново за кмет на София?

Очаква се отговорът да стане ясен утре

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Ще се кандидатира ли Йорданка Фандъкова отново за кмет на столицата?“, отговорът на този въпрос се очаква да бъде даден от самата кметица утре. Източници от медиите твърдят, че решението си Фандъкова ще обяви на специална пресконференция по темата, а по време на поредната инспекция на строителни обекти в града.
 
Припомняме, че при проверката си реконструкцията на бул. "Асен Йорданов" в столичния кв. "Дружба", извършена на 30 август (петък), самата градоначалничка обяви, че ще даде отговор на въпроса за кандидатурата си следващата седмица. 
 
Напоследък Йорданка Фандъкова активно инспектира ремонтите в София, появява се и на събития на ГЕРБ. В качеството си на зам.-председател на управляващата партия тя беше и на подписването на споразумението за местните избори със СДС на 27 август. 
 
Фандъкова управлява столицата като кмет, избран с бюлетината на ГЕРБ, от 2009 г. Тогава тя довърши мандата на премиера Бойко Борисов, след като ГЕРБ спечели парламентарните избори и той стана министър-председател.
Досега тя винаги е печелила битката за столицата на първи тур, като ако спечели и този път изборите, това ще четвъртият й мандат на поста.