София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров: Атаката към ГЕРБ е от БГ десницата или от САЩ

"ГЕРБ си имат клиентела за изборите"

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Предвиждам да има ниска активност на тези избори, няма интерес, затова се опитвам да го събудя.
Елена Йончева беше наложена от ЦК. Там стана една колизия, която няма как да не се отрази. От това БСП ще загуби. При ГЕРБ има момент, който също ще донесе негативи – Александър Йорданов, който не знам с какъв патос ще бъде посрещнат от избирателите на ГЕРБ, но няма да бъде възторжен, коментира Волен Сидеров предстоящите избори за Европарламент.
Чудя се накъде ще наклони кантарът, но ще е битка, в която ще се разправят за офшорки, апартаменти. През това време аз ще предлагам на нашата публика лекционен курс относно това, какво означава Европарламентът – нещата, които наистина ни засягат. Всичко това трябва да се чуе, защото общата култура не е добра, коментира той.
Според Сидеров ходът на Борисов за оттеглянето на Цветанов е верен в политически план, защото всяко едно съмнение се заплаща по този начин.
Тук не става въпрос за законност, а за морал. Няма нищо фатално и драматично. ГЕРБ си имат смазана машина, клиентела за изборите. Цветанов е двигателят, но нека не забравяме, че един такъв двигател може не винаги да си добре приет. В ГЕРБ със сигурност има и недоволни от Цветанов, добавя лидерът на „Атака“.
Има един два варианта откъде дойде атаката към ГЕРБ. Само един ден след като казаха, че ще се коалират със СДС, това се случи. Със сигурност това решение е предизвикало гняв сред десните. „Свободна Европа“ е на американските държавни служби. Въпросът е с кои части от САЩ. Има групировки на Сорос, Клинтън. Повечето са анти-Тръмп. Нищо чудно Цветанов да е станал жертва на този конфликт. Цветанов направи каквото е нужно, напусна парламента, а Борисов показа, че е непоклатим в подобни случаи.