София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Синдикат „Защита“: Изненадата на изборите бе, че най-бедните са дясно ориентирани

Ананиев да даде пари за Александровска болница

4 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

„Избори по български, по-точно по байганьовски. За съжаление, след 100 години нищо не се променя. Единственото, което видяхме, е, че най-бедното съсловие – ромите, са дясно ориентирани“, така започна гостуването си в предаването „Делници“ Красимир Митов от синдикат „Защита“.
Той изрази учудването си от думите на Йорданка Фандъкова: „С триста зора успях да се измъкна от рекетьорите Булгаргаз“, като единствения му коментар бе: „Тя си го призна, че са такива“.
Думите на премиера Бойко Борисов: „Нашите хора по места се превърнаха в дерибеи“, също бяха обект на размисли от страна на Красимир Митов. „Ако той разбира значението на тази дума, няма как да има свобода на словото и демокрация. Водят ни към диктатура“.
„Прави впечатление, че всички партии са изключително щастливи и всички печелят. Ниската избирателна активност означава, че хората не са доволни и не разпознават в никого своя избор“.
От синдикат „Защита“ са подготвили писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с което подканват за пореден път здравният министър Ананиев да отпусне необходимите средства за ремонт на „Александровска болница“. „Все едно тази болница не съществува за него. Не може университетстка болница, като Александровска, да изглежда по този начин!“, заяви Митов. Така ще бъде, докато умре някой ли?!“, запита риторично синдикалистът.
„Министър Ананиев ни уверява, че са дадени пари за ремонт още миналата година, но тя продължава да е в същото състояние. Или тези 500 млн., за които той твърди, че са отпуснати изобщо ги няма, или отиват някъде другаде“, изрази възмущението си Митов.
„Този бюджет, който е предвиден за 2020 г., отново обрича българите на бедност. С такъв бюджет ние