Гледай
на живо

Спешен съвет по сигурността

За нея гласуваха 141 депутати

Спешен съвет по сигурността Спешен съвет по сигурността свика тази сутрин премиера Бойко Борисов. извънредното заседание се нала... thumbnail text
Спешен съвет по сигурността свика тази сутрин премиера Бойко Борисов. извънредното заседание се налага заради ситуацията в Нова Зеландия и Холандия след терористичните актове там.
 
По време на срещата между премиера и министрите от кабинета е бил направен  извод, че осъществената терористична атака в Нова Зеландия е индивидуален акт. 
 
Борисов обясни, че не са налице данни за контакти с български граждани на задържания за атаката, който е бил в България в края на миналата година. 
Беше съобщено, че по случая се работи съвместно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с международни организации.  Стана ясно още, че МВР и службите за сигурност на страната извършват действия за проверка, разширяване и конкретизиране на постъпилите данни.
 
Съветът по сигурността разгледа също темата за осъществяваните в Източното Средиземноморие енергийни проекти с оглед на националните интереси на България в тази сфера. 
 
Изразено беше  становище, че намирането на решение на някои различия или противоречия между ангажираните страни е в полза за регионалната стабилност и енергийната сигурност на европейските страни.