София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Среща на високо ниво – Лавров и Помпео

Помпео ще бъде приет и от президента Владимир Путин

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео пристига в Сочи за среща с руския министър на външните работи Сергей Лавров. Очаква се Помпейо да бъде приет и от президента Владимир Путин. Ситуацията на Корейския полуостров, Венецуела, Сирия, Афганистан и ядрената сделка с Иран са сред темите, които ще бъдат обсъдени на днешните преговори в Сочи.

Вчера Сергей Лавров заяви, че очаква от Помпео да разбере как американците планират да излязат от кризата, която създадоха с едностранното си оттегляне от споразумението с Техеран. Контролът над въоръженията и бъдещето на изтичащия догодина руско-американски Договор за стратегическите настъпателни оръжия също са в дневния ред на предстоящите преговори. Очаква се да бъдат обсъдени и възможностите за нова среща между президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Доналд Тръмп.