София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Статуя на голия Тръмп беше продадена за 22 хиляди долара

Работата се нарича "Императорът няма яйца»

7 годиниЛюбопитно 2 Боряна Райчева

Статуя на голия кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп е бил продадена на търг за 22 хиляди долара, съобщава Los Angeles Times. Работата се нарича "Императорът няма яйца» и е създадена от анонимен творчески колектив INDECLINE.
Скулптурата се появява в обществото през август – тя е инсталирана на булевард "Холивуд" в Лос Анджелис. Едновременно с това скулптури на Тръмп в пълен размер се появиха по улиците на Сан Франциско, Кливланд, Сиатъл и Ню Йорк. Всички в крайна сметка са били демонтирани.
Доналд Тръмп е кандидат президент на САЩ от Републиканската партия. През лятото на 2015 г. Тръмп обвини Мексико в това, че "изпраща изнасилвачите си в САЩ". В отговор на това художниците от групата на INCLINE отидоха в Тихуана, където на американо-мексиканската граница създадоха стенопис, който гласи "Изнасилвайте Тръмп“.