София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стоян Кузев: Не взеха мерки срещу чумата

Кметът на с. Юнаците с коментар за избиването на прасетата

пропускане
5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

"Две години правителството не взе никакви мерки за борба с чумата, а сега искат да избият превантивно всичките ни животни, без да е потвърдено, че са болни. Действията са прибързани и няма да позволим това да се случи.", заяви специално пред телевизия "Евроком" кметът на пазарджишкото село Юнаците Стоян Кузев.
 
Кузев, който е един от над 30-те кметове от община Пазарджик, подписали се под декларацията срещу избиването на прасетата, отглеждани в стопанства тип "заден двор" беше категоричен, че опасност към момента за животните в Пазарджишко няма.
 
Кметът на село Юнаците обясни, че утре предстои голям протест в центъра на Пазарджик, на който ще присъстват представители на всички населени места от общината. Той допълни, кметовете от Пазаржишко по никакъв начин няма да допуснат ветеринарните власти да влязат в домовете на хората.