София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Трета жертва на убийците от Негован

Жената е била близка с Пламен Шляпашки

пропускане
5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Трета предполагаема жертва на убийците от Негован. За това информира дъщерята на починалата. Според информацията възрастната жена е била с деменция и трудно се е ориентирала. Открита е на улицата в немощно състояние, като от болничното заведение са заявили, че жената е получила инсулт.

Един от обвиняемите за двойното убийство при Негован Пламен Шляпашки е бил колега на другата дъщеря на жертвата. Наемат го да ремонтира апартамента на майка им. Изпълнявал е дребни битови услуги на семейството, за да предизвика доверие. Възрастната жена е държала 70 хиляди лева от продадени ниви, а впоследствие се оказва, че и апартаментът е продаден.

Бабата, която е починала, е упълномощила Шляпашки да продаде апартамента.

Близките настояват за есхумация, за да се установят факти и обстоятелства - дали има счупвания на черепа или вещества, които са причинили инсулта, информира адвокатът им.

Помогнато ѝ е да се стигне до този фатален край, убедена е дъщерята на възрастната жена.