София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп игнорира Грета Тунберг

Това се случи в коридорите на централата на ООН

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Видеоклип, на който президентът на САЩ Доналд Тръмп игнорира екоактивистката Грета Тунберг в коридорите на централата на ООН в Ню Йорк, набира все по-голяма популярност в интернет.

На записа, който стана хит във виртуалното пространство, Тръмп не обръща никакво внимание на 16-годишната шведска тийнейджърка, която стои зад него.

Клипът, който изглежда е бил направен от агенция Ройтерс, бе показан от редица телевизии и се разпространява в социалните мрежи, на фона на срещата на върха на ООН за климата.

По-рано Грета Тунберг произнесе емоционална реч на форума, като обвини световните лидери, че бездействат срещу климатичните промени и провалят бъдещето на младежите. Тръмп, който не бе предвидено да участва в срещата, изненадващо се появи за няколко минути, преди да бъде домакин на друго събитие в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН, посветено на религиозната свобода.