София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тръмп нарече Рекс Тилърсън „тъп като скала“

На 13 март, 2018 г. Тръмп уволни Тилърсън

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Американският президент Доналд Тръмп нарече бившия шеф на държавния департамент Рекс Тилърсън глупак. Коментарът е публикуван от държавния глава в Twitter.

Рекс Тилърсън, човек, който е „тъп като скала“ и е напълно неподготвен и недобре подготвен за държавен секретар, измисли една история (той беше уволнен), че аз не съм бил подготвен за срещата си с Владимир Путин в Хамбург, Германия. Не мисля, че Путин би се съгласил. Вижте как се справят САЩ!“, написа Тръмп.

По-рано, на 23 май, Си Ен Ен, позовавайки се на източник, обяви: Тилърсън каза на депутатите, че Путин наистина е готов за среща по-добре от Тръмп, което доведе до неудобна ситуация за придружаващите американския президент. Според бившия държавен секретар той се ръководи от "американските ценности" на свободата и демокрацията, но не може да каже същото за президента.
На 13 март, 2018 г. Тръмп уволни Тилърсън. Мястото му беше заето от ръководителя на ЦРУ Майк Помпео. Впоследствие кандидатурата му беше потвърдена от Сената.