София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп праща змии и алигатори на границата с Мексико

Това са само част от предложенията

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи да се изгради ров със змии и алигатори на границата с Мексико. Това се съобщава от The New York Times.

Според изданието, той изразил подобна идея на среща още през март. Отбелязва се, че в частни разговори държавният глава като цяло достатъчно често говори за укрепване на границата с ровове с вода и влечуги за сплашване. Освен това той искал да се инсталира електричество до стената и на върха й да направи остриета, „които могат да пробият човешка плът“, отбелязва изданието.

Тръмп предложил да се позволи на граничарите да стрелят в краката на мигрантите, които хвърлят камъни. Трябваше да се откаже от подобни идеи, когато му обясниха, че е незаконно.

През септември Тръмп пренасочи 771 милиона долара от програма за ограничаване на руската агресия за изграждане на стена с Мексико.

Изграждането на стената на границата между САЩ и Мексико беше част от предизборната програма на Тръмп за 2016 г. Впоследствие той въведе извънредното положение в страната, за да преразпределя средства от други проекти. На 27 юли Върховният съд одобри отпускането на 2,5 милиарда долара от Пентагона за изграждането на стената.

Стената на границата между Съединените щати и Мексико е проектирана да предотврати незаконно преминаване на границата от пристигащи мигранти, включително от трети страни.