София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Труп на мъж е изхвърлен от вълните край Албена

Според специалисти тялото е стояло поне две седмици във водата

8 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Морето в Албена изхвърли труп на мъж с изядени ръце, съобщиха от МВР. Зловещата находка била открита от семейство, което се разхождало по семейната ивица около 22.30 часа във вторник. Веднага подали сигнал на телефон 112.

На мястото пристигнали полицейски и медицински екипи. Било установено, че трупът е на мъж е в напреднал стадий на разлагане.

Тялото е престояло поне две седмици във водата, твърдят специалисти. Според очевидци ръцете на мъжа са били нахапани, вероятно от делфини. Самоличността му не е установена, защото в дрехите му нямало лична карта. Тялото било откарано за аутопсия в Добрич, за да се установи дали мъжът е починал от удавяне или става дума за насилствена смърт. От МВР посочиха, че няма подаван сигнал за изчезнал турист от Албена.

Установената версия е че жертвата се е удавила в друг район. Специалисти допускат, че най – вероятно теченията са докарали трупа от Юното Черноморие.