Гледай
на живо

Ураганът Флорънс достигна Северна и Южна Каролина

Хиляди хора останаха без електричество

Ураганът Флорънс достигна Северна и Южна Каролина Ураганът „Флорънс“ достигна бреговете на Северна и Южна Каролина. Хиляди хора останаха б... thumbnail text

Ураганът „Флорънс“ достигна бреговете на Северна и Южна Каролина. Хиляди хора останаха без ток. Морска вода тече по улиците на крайбрежните градове. Ветрове със скорост 120 километра в час и проливен дъжд удариха първо Северна Каролина. Поривът на вятър е над 160 километра в час. Ураганът ще се задържи за поне 48 часа над 2 щата. На пътя на бурята живеят около 10 милиона души, голяма част вече се евакуираха. Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър предупреди хората да не се отпускат, а да останат нащрек. Ураганът „Флорънс“ е най-мощната и смъртоносна буря минавала през САЩ. Когато бурята наближи, президентът Доналд Тръмп заяви, че първите екипи са “в готовност”.

Училищата и бизнесите затвориха на много места, а авиокомпаниите анулираха над 1500 полета.

"Флорънс" се намира на около 95 км на изток-югоизток от Уилмингтън, щата Северна Каролина. Очаква се ураганът да отслабне допълнително през уикенда и в началото на следващата седмица.