София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валентин Златев: Никога не бих седнал да играя карти с Борисов

Премиерът не обича да губи, заяви Златев

4 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Бизнесменът и бивш генерален директор на Лукойл България Валентин Златев коментира тази сутрин кризата с безводието в Ботевград.

„Аз се занимавам с бизнес и моята задача е да върша работата си добре като мениджър. Намесването на името ми и името на баща ми в неверни твърдения, свързани с кризата в Ботевград, са неоснователни“, обясни Златев.

„Твърденията на г-н Гавалюгов, че ВЕЦ „Бебреш“ е причината за отсъствието на вода в Ботевград, са абсолютно неверни“, допълни бизнесменът.

По думите му „ВЕЦ Бебреш“ не работи в последните 15 месеца поради факта, че в язовир Бебреш няма достатъчно вода. Големият въпрос е къде е водата, попита Златев.

„ВЕЦ-ът е построен с абсолютно законни средства. Той е проверяван много пъти досега. Там всичко е кристално ясно, чисто и прозрачно.“

На въпрос на журналист какви са отношенията му с премиера Борисов, бизнесменът отговори, че в никакъв случай не би играл карти с него, защото той е човек, който не обича да губи.