София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валери Симеонов: Шизофренично е да излъчим евродепутати с ВМРО

Имаме разлики в политиката към Русия

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Не можем да се явим заедно с „Атака“ на евроизборите заради непреодолимите различия в отношението към Русия“, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред медиите.

Формулата на явяването на евроизборите беше предопределена основно от нашите партньори от ВМРО, които решиха сами да се явят, тъй като считат, че имат възможност да реализират един евродепутат. И ние нямаме друг избор, освен да се явяваме също самостоятелно“.

Симеонов поясни, че НФСБ не може да се яви заедно с „Атака“ на евроизборите заради непреодолимите различия в отношението към Русия.

Ще се получи нещо като оксиморон, дървено желязо ще се получи. Във вътрешната политика нямаме такива сериозни разминавания и коалицията продължава да съществува. Но по отношение на външната – няма как да излъчим евродепутати, които ще бъдат на различни позиции. Това би било шизофренично и няма да бъде добро за нашата държава“, коментира лидерът на НФСБ.

Симеонов напомни, че той е бил единственият системен политик, който е разобличил опита на руския патриарх Кирил да се меси във вътрешните работи на България.

Тогава с декларация срещу моето изказване излязоха две партии – „Атака“ и ВМРО, моите партньори“, уточни Валери Симеонов.