София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ванга: Русия ще спаси света

Славянският свят ще се обедини под руско крило

7 годиниОбщество 39 Боряна Райчева

От началото на 2017 година медиите припомнят предсказанията на българската пророчица Ванга, пише novostino.ru. Двадесет години преди Годината на петела Ванга е предсказала, че Русия е единствената държава, която може да се противопостави на геополитическите промени и да предотврати Трета световна война, пише изданието.

Според публикацията пророчицата е предрекла, че Русия ще даде на света надежда за стабилност и ще помогне за духовно възраждане на САЩ във времена, в които останалите страни ще се ръфат помежду си като животни.

Светът ще признае превъзходството на Русия и доброволно ще ѝ се подчинява, смята Ванга, цитирана от novostino.ru. Тя била предрекла и обединение на всички славяни под крилото на Русия.

Изданието напомня, че пророчицата е предсказала засилването на екстремизма през 2016 и „великата ислямска война“. Ванга също така е предвидила, че ислямската война ще излезе от границите на Близкия изток, а нахлуването на ислямистите в Европа ще доведе до нейния крах през 2044 година.

Някои от пророчествата на ясновидката обаче не са сбъднали – например това, че Третата световна война ще продължи от есента на 2010 до есента на 2014, пише още novostino.ru.