София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вежди Рашидов: 900 евро не е непазарна цена

Скандалът с апартаментите продължава

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

900 евро не са непазарна цена, трябва да проверите пазарната”, заяви депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който също е купил апартаменти от фирма „Артекс”. „Водих преговори с търговския директор, когато ги купувам, нормално”, обясни той.
 
Председателят на Комисията за конфликт на интереси Борис Ячев заяви, че комисията ще разгледа казусите, които са станали ясни до момента .
 
„Не съм усетил да има настроение за разглеждане на казуса с апартаментите на Цветан Цветанов в Комисията за борба скорупция, конфликт на интереси и парламентарна етика“, допълни той. 
 
„Имам информация само от медиите. Това няма как да бъде достатъчна информация, така че да взема становище“, отбеляза Ячев. 
 
Коментар по повод закупените на ниски цени апартаменти от фирма „Артекс“ имаше и от лидерът на „Атака” Волен Сидеров. "Цени от около 600 евро на квадрат са доста прилични. Ако чуя за такъв апартамент, и аз ще си купя“, коментира Сидеров.
 
Сидеров допусна, че скандалите с апартаментите могат да доведат до разместване на министерски постове. "Стабилността на коалицията я крепим всеки ден. Всеки ден с нашите крехки ръце. Надявам се да не се срути коалицията", добави още той.