Гледай
на живо

Високо напрежение пред Столична община

ГЕРБ и БСП на нож, червените искат оставката на Фандъкова

Високо напрежение пред Столична община Високото напрежение пред сградата на Столична община, породено от некачествените ремонти на улица "Г... thumbnail text
Високото напрежение пред сградата на Столична община, породено от некачествените ремонти на улица "Граф Игнатиев" и градинката пред църквата "Свети Седмочисленици", продължи няколко часа. Над 150 разгневени граждани се събраха, за да заявят на общинарите, че няма да позволят в техния града да властва безвкусицата.
 
Малко след началото на организирания протест, атмосферата на "Московска" 33 се нажежи до червено. Наложи се полицията да се намеси и да задържи мъж, който се опита да проникне в сградата на общината. Той беше отведен в един от полицейските автомобили, а  други от недоволните се опитаха да спрат полицаите да отведат задържания.
 
Присъстващите  настояваха за оставка на кмета Фандъкова и за непрекъснат контрол на целия инвестиционен и строителен процес в София. 
Недоволството им прерасна и в гневни изблици, като се стигана и до  разбиване на  оградата на строителния обект до общината.
 
Час по-късно на самия "Граф Игнатиев"  представителите на софийската организация на БСП дадоха извънреден брфинг, в който заявиха, че столичният градоначалник следва да понесе отговорността си.
 
Малко след началото на  брифинга на Столетницата, неочаквано към него се присъединиха депутати от ГЕРБ. Така  леви и десни влязоха в остър спор за това кога "Графа" е бил по-хубав -сега или преди и представиха представиха снимки за сравнение.
 
В крайна сметка консенсус между двата враждуващи лагера на БСП и ГЕРБ по отношение на това по-добре или по-зле изглежда сега "Граф Игнатиев" не беше постигнат, а крайната оценка ще бъде дадена от софиянци през март, когато ремонтът приключи окончателно.