Гледай
на живо

Владислав Горанов: Ако Симеонов иска да е новият Радан, това е негово право

ГЕРБ няма да се пазари за премиерския пост

Владислав Горанов: Ако Симеонов иска да е новият Радан, това е негово право Ако Валери Симеонов иска да е новият Радан Кънев – това е негово право. Това каза бившият мини... thumbnail text

Ако Валери Симеонов иска да е новият Радан Кънев – това е негово право. Това каза бившият министър на финансите Владислав Горанов в коментар за преговорите с Обединените патриоти за управленска коалиция.

Горанов влиза в преговорния екип на ГЕРБ, оглавяван от Бойко Борисов, който ще води разговорите с патриотите за нов кабинет. Освен двамата в екипа са Цветан Цветанов, Томислав Дончев и Делян Добрев.

Според Горанов е наивно и смешно да се твърди, че някой друг, освен Борисов, може да бъде премиер. Той посочи, че лидерът на ГЕРБ е признат в Европа и преговори относно това кой ще оглави правителството няма да се водят.

Бившият финансов министър каза още, че преговори ще се водят с всички, освен левицата и че претенциите на патриотите са опит да си вдигнат цената преди съставянето на кабинета.

 „Има дисбаланс между възможности и претенции, което е обичайно при преговори, винаги стартират от различни позиции, за да се стигне до общи. Идеята, че преговаряме кой ще е премиер, е наивна. За нас такъв въпрос не стои. Който иска да води такива преговори, да ги води с някой друг”, каза Горанов.