София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Владислав Стоянов стана „Футболист на футболистите“

Награди получиха и футболисти в още шест категории

8 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Вратарят на футболен клуб Лудогорец и на Националния отбор Владислав Стоянов спечели титлата „Футболист на футболистите“ по време на връчването на едноименните награди, организирани от Асоциацията на българските футболисти.

Подгласници на Стоянов в категорията станаха нападателят на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров и бразилският играч на Лудогорец Марселиньо.

Призът Голмайстор на сезона отиде при Мартин Камбуров, който успя да спечели титлата за пореден път.

Специалната награда „Трифон Иванов“, която се присъжда за мъжество и характер спечелиха близнаците Веселин и Йордан Миневи, които веднага след загубата на баща си продължиха подготовката си мачове за националния отбор.

Наградата за цялостен принос към футболната игра беше присъдена на бившия национал и играч на Монтана Здравко Лазаров.

Треньор номер едно стана Георги Дерменджиев – наставник на Лудогорец.Негови подгласници са бившият треньор на Левски София Стойчо Стоев и треньорът на ЦСКА Христо Янев.

Най-добър млад играч стана Кристиян Малинов от Литекс.Негови подгласници са Георги Китанов, който в момента преговаря с отбор в Турция и Божидар Краев от Левски.

При дамите с титлата най-добра футболистка на сезона се окичи Силвия Радойска от отбора на НСА. Тя получи и награда от един от спонсорите за едногодишен договор за спортни облекла.

Нейни подгласнички станаха Нина Георгиева от Берое и Вероника Гоцева от Спортика Благоевград.

По време на наградите беше разиграна томбола, която награди участници в гласуването, които са успели да познаят кой ще спечели наградите на събитието.