София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Властта се съмнява в дипломата на Полфрийман

Оставал в "Бусманци", за да се гарантира сигурността му

5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Властта се съмнява в истинността на димполамата за висше образование на осъдения за убийство Джок Полфрийман. Това стана ясно от изказавне на заместник-правосъденият министър Николай Проданов.
 
Проданов обясни, че вероятно състава на Софийски апелативен съд е бил подведен за факти, които реално не са така и като пример посочи именно висшето образование за предстроно освободения. По думите на зам.-минисътра, нямало доказателство за това обстоятелство. Били представени само справки, които лесно можело да се фалшифицират.
 
Колкото до оставанета на Полфрийман в "Бусмнци", Проданов обясни, че това щяло да продължи, докато съдът не се произнесе окончателно по искането на Главния прокурор за възобновяването на делото. Имало обаче и втора причина и тя била свързана с гарантирането на сигурността на самия Полфрийман.