София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЗАЛОЖНИЧЕСКА ДРАМА В КАБУЛ ЗАВЪРШИ С ЖЕРТВИ

ПЕТИМА ДУШИ СА ЗАГИНАЛИ СЛЕД ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ В АФГАНИСТАН

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

    Заложническа драма се разигра в столицата на Афганистан Кабул. Петима души са загинали след нападение над къща за гости в един от най-елитните квартали на града. След петчасова спасителна операция, 54 заложници са спасени, а шестима са ранени, но без опасност за живота, предаде Асошиейтед прес. Самоличността на жертвите се уточнява.
    По данни на местната телевизия, най-малко петима нападатели са нахлули въоръжени в къщата за гости „Парк палас“ и са открили огън в ресторанта, където е трябвало да се състои концерт.
    По данни на Ройтерс, веднага след нападението афганистанските специални служби са отцепили района и се заели с операция по спасяване на заложниците. По време на акцията, органите на реда са убили един нападател. Началникът на полицията Абдул Рахими съобщи, че не е ясно колко точно са били нападателите, като не е изключено да е бил само един.
    Все още никой не е поел отговорност за нападението, но начинът, по който е извършено, наподобява на предишни атаки от страна на талибаните и терористичната групировка „Ал кайда“.