Гледай
на живо

Хебър се пребори за Купата след драматичен сблъсък

Интересният двубой остави доста желаещи да гледат на живо срещата извън залата

Хебър се пребори за Купата след драматичен сблъсък

Днес в зала "Васил Левски" в Пазарджик се изигра финалът за купата на България по волейбол. Зрителският интерес беше голям и немалка част решилите хора да гледат срещата на живо останаха без билети извън залата.

Хебър Пазарджик е новият носител на Купата на България, след като победи отбора на Нефтохимик 2010 Бургас с 3:2 гейма.

Това е първи такъв трофей за момчетата на Атанас Петров, които днес се бориха здраво в един иначе доста интересен и непредвидим мач.

Хебър започна добре срещата, но отстъпи в първия гейм с 25:27. Във втория и третия домакините взеха преднина съответно с 25:18, 25:23. Нефтохимик 2010 се върна в мача с вземането на четвъртия гейм с резултат 22:25, 

за да се стигне до най-напрегнатата и решителна част тайбрек. В него волейболистите на Найден Найденов постепенно се пречупиха, докато новият носител на Купата направи разлика от 8 точки и мачът завърши с крайния резултат в петата част 15:8.

Съставът на победителите: Иван Станев, Брадли Гънтър, Мартин Симеонов, Александър Ляфтов, Венцислав Рагин, Стойко Ненчев - Петър Каракашев-либеро.

Нефтохимик 2010:  Георги Братоев, Николай Учиков, Ален Джорджевич, Георги Петров, Стоян Самунев, Николай Къртев - Теодор Салпаров-либеро