София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Българският фен клуб на Манчестър Юнайтед попадна в световния топ 3

Босовете на „червените дяволи” обещаха специална награда за страхотното постижение

7 годиниЛюбопитно 7 Телевизия Евроком

Историческо постижение записа българският фен клуб на най-титулувания английски отбор Манчестър Юнайтед. Родните привърженици успяха да се наредят на престижното 3-то място сред феновете на „червените дяволи” в света. Пред тях са единствено китайският и скандинавските фен клубове. Разликата от първата позиция обаче не е много голяма – китайците имат общо 600 официални мембъра, а в момента българите са 427. Броят на родните привърженици е нараснал близо 3 пъти спрямо миналата година, което е рекорд за Манчестър Юнайтед.

Това е огромен успех за нас! Още не мога да повярвам. Целта беше да влезем в Топ 10, а ние станахме 3-ти. Това постижение е на абсолютно всички във фен клуба, а не само мое или на останалите в ръководството. В момента всички в Манчестър говорят за нас и как малка държава като нашата може да постигне подобно нещо. Вече целта ни е първото място. Да видим дали ще успеем да се преборим с Хонг Конг и Китай”, заяви председателят на фен клуба Емил Йорданов.

Босовете на „червените дяволи” са обещали специална награда за страхотното постижение. Българските привърженици вече ще могат да наблюдават домакинските мачове на митичния „Олд Трафорд” на централни места на трибуната, кръстена на легендарния мениджър сър Алекс Фъргюсън. Фен клубът пък ще има право на 40 билети за домакинските двубои срещу отборите от Топ 6 на Английската Висша лига.

Емил Йорданов обяви, че от тази година започват организирането на екскурзии за всяко домакинство на „Театъра на мечтите”.

Преди няколко седмици пък група от над 100 души посети Скопие, където изгледа на живо сблъсъка с Реал Мадрид за Суперкупата на Европа. Българските привърженици се ползваха със специални привилегии, като можеха да си поръчат билети само с едно телефонно обаждане до Манчестър. За сравнение, много футболни фенове останаха извън „Филип II” в деня на мача, когато стойността на ценните хартийки скочи многократно на черно, достигайки умопомрачителни стойности от 500 евро.