София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ГРИША ГАНЧЕВ: ЦСКА НЕ Е БАНИЧАРНИЦА, А ИНСТИТУЦИЯ

ОЧАКВАМ СКОРО СИНДИКЪТ ДОРА МИЛЕВА ДА СТАНЕ И ТРЕНЬОР, ЗАЯВИ БЛАГОДАТЕЛЯТ НА ЧЕРВЕНИТЕ

8 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

ЦСКА не е баничарница, а институция, която трябва да се уважава. Това заяви финансовият благодател на "червените" Гриша Ганчев по повод опитите за дестабилизиране на плана за възстановяване на армейския клуб.
"За мен ЦСКА е преди всичко огромен разход и огромно страдание, когато нещата не се случват както този отбор заслужава", заяви бизнесменът.
„Радостен съм, че ЦСКА се върна в елита. Откакто е създаден този клуб, той е заличаван много пъти и е създаван наново. Аз мисля, че ЦСКА са играчите, треньорите, публиката и стадиона. Ако имаше някой друг, реален начин, по който клубът от създаването му през 1948 г. да бъде възстановен, аз нямаше да имам проблеми да го направя. За съжаление, такива са законите и не може”, разкри Ганчев.
"Аз нямам съревнование с абсолютно никого. Аз от господин Васил Божков не съм чул една дума по темата ЦСКА. Аз приех среща с господин Васил Божков миналата година, лятото и не можахме да се разберем за същия този модел, който сега го направихме. Защо спрягате името на човек, който не е излязъл, а аз съм застанал с лицето си и говоря? Идете го попитайте той има ли намерение", категоричен беше Ганчев и добави:
"Ако има някой факир, някой Хари Потър, да измисли вариант, който ще е много по-чист, няма никакъв проблем, а не да си мерим оздравителните планове. На кой е по-голям оздравителният план и на кой е по-малък".
По думите му ако той беше на мястото на Бойко Борисов, също щял да помогне на клуба, тъй като ЦСКА представлява 60% от българските футболни запалянковци. Гриша Ганчев допълни, че заедно с Юлиян Инджов прави всичко възможно да подобри както условията на стадион "Българска армия", така и базата на Панчарево, за която никой не е правил нищо от години, пише nbox.bg.
"Не ме интересува кой и кога е крал в ЦСКА, важното е сега нещата да бъдат решени", допълни още благодетелят на червените.
Той коментира и обвиненията, които му отправя синдика на ЦСКА Дора Милева.
"Тя получава добра заплата като синдик и иска да си запази мястото. Ще ви дам пример. БГА Балкан фалира 2000 г. а там още има синдици", коментира Ганчев и допълни, че целта му е да създаде финансово стабилен отбор.