София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

КОРИНТИАНС – ПАЛМЕЙРАС - ПРЕВЮ

ПОБЕДАТА ЩЕ ЗАДЪРЖИ КОРИНТИАНС БЛИЗО ДО ВЪРХА

9 годиниБразилейро 2 Телевизия Евроком

В неделния ден зрителите на телевизия Евроком ще имат удоволствието да наблюдават в пряко предаване, един от дерби мачовете на този 4- ти кръг. Първия от тях, който започва от 22:00 часа е между отборите на Коринтианс и Палмейрас.

Сблъсъкът е известен като „Дерби Паулища”. Той се определя като едно от най-големите съперничества в света, което е отбелязано и от ФИФА, в класацията за най-големите дербита на планетата Земя.
Палмейрас са основани от група италианци, които са били членове на Коринтианс. Този предателски акт вкоренява дълбока омраза между двата отбора и привържениците. Атмосферата на и извън терена, преди и след мачовете е ожесточена.

След продължителни преговори и опити за продължаване на договора на Хосе Пауло Гереро, „Тимао” в крайна сметка се отказаха и освободиха играча преди този мач, като това трябваше да е последния му мач преди присъединяването му към националния отбор на Перу за „Копа Америка”.
Коринтианс имат финансови проблеми, докато проблемите в отбора на „вердао” се изразяват в голямото текучество на напуснали и привлечени играчи - над 20 !

За Палмейрас Дуду получи 6 месеца наказание, а защитникът Виктор Рамос получи червен картон миналия уикенд и също пропуска мача. Други липсващи за гостите са Пабло Моуче, Тобио, Агустин Алионе и Жоао Пауло. Добрата новина е възстановяването и завръщането в редиците на полузащитника Клейтън Шавиер и защитника Джаксон.
За отбора на Коринтианс Лусиано е аут, Жадсон и Ренато Аугусто са под въпрос, докато Малком е с националния тим на Бразилия до 20 години.

С почти пълен състав и без много отсъстващи, Коринтианс излиза за този мач, като отбора без загуба все още в първенството. Те записаха 2 победи в първите 2 кръга, а миналия уикенд завършиха 0:0 при гостуването си на Флуминензе.

За разлика от Пламейрас, които имаха мач за купата, Коринтианс нямаше ангажименти и ще са по отпочинали и свежи за този мач.

„Вердао” също не успя да отбележи гол в последния си кръг за първенството, но за тях крайния резултат бе разочароващ, след като загубиха у дома от Гояс с 0:1. Също така в мача за купата през седмицата, Палмейрас не успя да отбележи гол у дома срещу скромния тим на АСА. Това беше трети пореден мач, в който те не успяват да се разпишат. Срещу Коринтиан, това също изглежда трудна задача и шансовете да не вкарат гол са доста големи.

Дори и без нападател от ранга на Гереро, „тимао” ще има като предимство, освен фактора домакинство и добрата форма, в която се намират, но и трагичната форма на Палмейрас и тяхната неспособност да вкарват голове. В последните сезони Коринтианс имат предимство срещу Палмейрас, като не са губили в 10 поредни мача срещу местния си противник. „Тимао” няма загуба в 18 поредни домакински мача в „Бразилейрао”. Двамата мениджъри са се срещали един срещу друг с отборите, които са ръководили в 4 мача. Тите /Коринтианс/ няма победа срещу Освалдо Оливейра /Палмейрас/. Две са победите за наставника на гостите и две са равенствата. Срещу Палмейрас, Тите има 7 мача, от които е спечелил 4, загубил е 2, при едно равенство.