София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ПОНТЕ ПРЕТА – ШАПЕКОЕНСЕ – ПРЕВЮ

ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ НЕПОБЕДЕН ПОНТЕ ПРЕТА ?

9 годиниБразилейро 2 Телевизия Евроком

Защитникът Жоао Пауло се възстанови от контузия и така нападателят Рилдо е единствения играч, който ще липсва на Понте Прета в двубоя срещу Шапекоенсе в 4 – ти кръг на „Бразилейрао”.
Домакините имаха мач през седмицата – гостуване за купата на Бразилия, загуба с 2:1 от Коритиба. Гостите нямаха ангажимент и би трябвало да са отпочинали и да са имали повече време за възстановяване и тренировки. След продължителното отсъствие от терените Ричарислон е почти възстановен, но все още не може да се разчита на него. Друг играч в лазарета за Шапекоенсе е Камило, който има проблем с бедрото и ще е аут в следващите 10 дена. Именно Камило е един от най-важните играчи в отбора на гостите.

Въпреки загубата в мача за купата, Понте Прета остава без загуба в първенството. Те записаха 2 равенства и 1 победа, като последните кръг завършиха 1:1 при гостуването си на Крузейро.

Шапекоенсе от друга страна имаха цяла седмица за почивка, без мачове и с победа в последния кръг срещу Сантош у дома с 1:0. Това беше втората им победа в първенството и втора такава у дома, но като гост загубиха от Коринтианс /0:1/.

Понте Прета отбелязаха 5 гола до момента и атаката им се представя отлично. Това предполага, че те ще успеят да пробият силната защита на Шапекоенсе и да спечелят с минимална голова разлика. Двата отбора никога не са се срещали до този момент, като това ще е първи сблъсък между двата отбора в историята им.