София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КАМЕРИ ПОКАЗВАТ ПРЕДПОЛАГАЕМИЯ УБИЕЦ НА ГЕОРГИ В ЛИЦЕ?

ПОЛИЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА УСТАНОВИ САМОЛИЧНОСТТА ЗАРАДИ НЕЯСЕН ОБРАЗ

9 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Заподозрян в убийството на Георги Игнатов, който беше намерен намушкан в Борисовата градина в София, има, и той е заснет от видеокамерите в близост, в лице. Това съобщиха разследващи за в. „Преса“. Полицията обаче все още не може да установи самоличността на потенциалния виновен, защото качеството на видеозаписите е лошо и образът – неясен.
По данни на криминалисти става въпрос за човек от мъжки пол над 18 години. Тази версия се появява само ден след като в медиите се тиражираше версията, че има вероятност нападателят да е от женски пол. Информацията на разследващите, чиито имена остават в сянка, показва, че камерите на входа на метростанцията, както и тези на БНР показват как описаното лице бяга от Борисовата градина към паркинга на близката автокъща. Това се случва минути след жестокото убийство на 16-годишния Георги.
Припомняме, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви във вторник, че записите на камерите са показали лице, което отговаря на психопрофила на съучастник, извършител или свидетел на престъплението. По нейни думи обаче не може да бъде установено дали образът отговаря на младеж или възрастен човек.
Девет дни след жестокото убийство на Георги посред бял ден, хипотезите се размножават. Нито една от тях обаче не е довела до резултат или конкретно идентифицирано лице, което да разнищи заплетения случай.