София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Закриват „Урологията“ на Първа градска болница в София

От тази нощ клиниката няма да работи

7 годиниЗдраве 32 Боряна Райчева

Закриват урологичното отделение на Първа градска болница в София с мотива, че няма достатъчно приходи. Това съобщи в предаването „Делници“ на телевизия Евроком д-р Стоян Георгиев – завеждащ Урологичната клиника в здравното заведение.

В отделението първоначално имаше само десет лекари, успяхме да съберем екип, а сега закриват отделението, заяви урологът.

Връчено е предизвестие за закриването на клиниката, но все още не е разписано. Решението за закриване зависи от Столичния общински съвет. Очаквам кметът Фандъкова да се произнесе, но не вярвам, че ще отворят отделението.

Закриването на отделението е шок за целия персонал и цялата болница. Столичния общински съвет не е гласувал промяна в статута на болницата. Това е гласувано някаква ликвидационна комисия, коментира д-р Георгиев.

Част от специалистите са напуснали клиниката и са заминали за Панагюрище, където има голяма и модерна частна болница, допълни Георгиев.

Много пациенти дори няма да се качат на автобуса, за да отидат до там.

Чакаме отговор от общината, защо е взела решение да закрие отделението. Защо уволняват лекар на излизане от операционната, запита медикът.

От тази нощ Първа градска болница остава без урология. Директорът заяви, че ще извика хората след време, но не отговаря защо се процедира така „има урология, няма урология“, коментира д-р Георгиев, който е бил уволнен от работа.

Системата вероятно е такава, тъй като Здравната каса се явява като „заплащащ институт“.