София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски победи Берое с 1:0 

"Сините" надвиха трудно Берое и остават без загуба от началото на сезона

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Левски победи минимално гостуващия Берое с 1:0 в мач от седмия кръг на Първа лига и след петия пореден успех под ръководството на Славиша Стоянович не само остана на върха, но и дръпна с 3 точки пред големия си съперник ЦСКА. Французинът Антони Белмонт (50) донесе трите точки за "сините" с първия гол в професионалната си кариера.
„Сините“ имаха инициативата и повече положения за гол през първата част, но гостите пък веднъж удариха греда и също имаха своите шансове за попадения. Хали Тиам, Жерсон Кабрал и Давиде Мариани от домакините не успяха да намерят целта, а при една от опасните атаки Серджиу Буш се засуети и спъна.
Най-чистите положения за гостите пропиляха Борислав Цонев, след чийто удар в 21-ата минута Полачек спаси с върха на пръстите си, и две минути след това Ерол Алкан, пратил с глава топката в гредата. В 40-ата минута Полачек и Иван Горанов не се разбраха добре, а Рубен Бригидо чукна топката, но не успя да я насочи във вратата на "сините".
Пет минути след началото на второто полувреме Левски успя да поведе след бърза контраатака. Топката премина в наказателното поле на противника последователно през Буш, Кабрал и Цветкович, който я върна назад към Антони Белмонт, а французинът със силен удар се разписа за 1:0. Това бе първи гол в професионалната кариера на Белмонт.
Лека полека гостите изнесоха играта в по-предни позиции и се опитаха да натиснат. В 68-ата минута Борислав Цонев от гостите шутира отдалеч и топката премина близо до вратата. Десет минути след това Рубен Бригидо бе близо до изравняването, но Полачек отрази с вещина силния му удар. Последваха пропуски на Мариани от домакините и Меска и Матеус Леони от гостите, за да се стигне до добавеното време, в което Левски можеше да направи победата си по-убедителна. Милош Цветкович пусна хитро за Паулиньо, чийто удар обаче бе избит от Перниш. Шанс за добавка имаше и Костов, но притичалият Иван Бандаловски изчисти топката от голлинията.
След шестата си победа от началото на сезона и пета под ръководството на Славиша Стоянович "сините" са лидери с 19 точки и 3 повече от ЦСКА. Берое допусна първа загуба в шампионата и засега остава трети с 12 точки.