София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ливърпул победи Тотнъм с 2:1

"Мърсисайдци" победиха и Тотнъм

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Един от големите фаворити за титлата в Англия - Ливърпул, спечели и гостуването на Тотнъм. "Мърсисайдци" ликуваха с 2:1 на "Уембли" за петата си поредна победа от началото на сезона във Висшата лига.
Жоржиньо Вайналдум откри резултата в 39-ата минута, а Роберто Фирмино удвои в 54-ата. Ерик Ламела вкара почетен гол за домакините в добавеното време. За "шпорите" това бе втора поредна загуба, след като в миналия кръг те отстъпиха и на Уотфорд.
Още в първата минута Фирмино прати топката във вратата на Ворм, но попадението бе отменено заради засада на Садио Мане. Сенегалецът посегна към топката, но така и не успя да играе с нея. Засадата обаче бе маркирана. Секунди след това Фирмино и Мане отново опитаха да комбинират в наказателното поле, но топката бе изчистена в корнер.
В 27-ата минута домакините организираха най-добрата си атака до този момент. Трипиър свали с едно докосване топката към Ериксен, който опита да центрира към Кейн, но Кейта се намеси решително и изчисти в корнер. Минута след това Ериксен изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле, но Алисон го разочарова със спасяването си.
В 32-рата минута гостите претендираха за дузпа, след като Салах овладя едно подаване към него, след което падна в наказателното поле. Сигнал обаче не последва, а липсваше и повторение, което да покаже какво точно се случи в тази ситуация.
В 39-ата минута Ливърпул изпълни корнер, като топката бе насочена към Ван Дайк на близката греда. Вертонген го задържа, а Ворм не успя да се намеси добре. Топката стигна до Вайналдум, който засече с глава. Ворм опита за втори път да се намеси и успя, но топката вече бе преминала голлинията, което бе доказано и от технологията - 0:1.
В 50-ата минута "шпорите" създадоха най-чистото си положение до момента. Лукас Моура проби отляво, елиминира Гомес, останал далче зад него, и стреля в близкия ъгъл. Алисон само изгледа топката, която чукна външната страна на гредата и излезе в аут.
В 54-тата минута Ливърпул удвои. Мане проби отляво, след което центрира по земя. Вертонген опита да пресече, пращайки топката в гредата. След това тя се разходи по голлинията, а Ворм отново не успя да го улови. Фирмино бе зад гърба на стража и само трябваше да подложи крак, както и направи - 0:2.
В 75-ата минута Роберто Фирмино трябва да напусне принудително терена, след като получи неволен удар от Веротнген в областта на окото.
В 93-ата Тотнъм стигна до почетно попадение. Вкара го Ерик Ламела - 1:2.
Преди да прозвучи последния съдийски сигнал Сон падна в наказателното поле след единоборство с Мане. Домакините поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена.