София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Алегри: Гордея се с представянето на отбора

Не успяхме да материализираме първото полувреме, ядосва се треньорът на Юве

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели мнение за поражението на своя отбор във финала в Шампионска лига с Реал Мадрид.
"Много се гордея с това, което успяхме да постигнем с момчетата през този сезон. Дойдохме тук, за да спечелим трофея, но не се получи. Добре играхме през първото полувреме, но не извлякохме максимума от своите шансове. Пиянич имаше проблем с коляното, Реал вдигна темпото и имахме 15 тежки минути", заяви Алегри.
"Допуснахме гол след рикошет и рухнахме психически. Трябваше да се прегрупираме, да се сражаваме с нокти и зъби, но това е една от следващите крачки, които ни чакат на пътя към развитието и израстването", добави италианецът.
"Използвахме прекалено много енергия през първото полувреме, трябваше да играем по-спокойно. Това също трябва да изправим за в бъдеще. Можехме да завършим първата част, водейки в резултата, но не можем да се оплакваме, защото Реал проведе отличен мач. Трябваше да намерим допълнителна енергия през второто полувреме, за да останем в мача, но допуснахме трети гол и стана трудно ", каза още треньорът.
"Ще започнем следващия сезон с цел да проведем поредната успешна кампания в Шампионска лига, да спечелим Скудетото и Купата на Италия. Трябва да съберем мислите си, да концентрираме цялата си енергия и да се сражаваме - можем да използваме сегашния си опит и да станем по-добри. Това е нова мотивация за нас за достигане до финал в Шампионска лига и спечелването му. Съставът има всичко за това, а отборът разбира какво е нужно, за да стане по-добър", завърши Алегри.