София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арсенал се изложи и падна от шведи, но е на 1/8-финал

„Топчиите” загубиха от Йостерсунд и въпреки това го елиминираха

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Арсенал загуби у дома от Йостерсунд с 1:2 в реванша помежду им от 1/16-финалите на Лига Европа, но въпреки това продължава напред в турнира с общ резултат 4:2. „Топчиите” бяха спечелили с 3:0 първата среща в Швеция и подцениха мача на свой терен.
Мениджърът на домакините Арсен Венгер даде шанс за изява на повечето от резерните футболисти и те разочароваха. В 22-ата минута Калъм Чеймбърс си вкара автогол, а само минута по-късно Кен Сема удвои и шокира „артилеристите”, чийто аванс от първата среща почти бе заличен.
Шведите се нуждаеха от само още едно попадение, за да изравнят общия резултат и да се надяват поне на продължения. В началото на второто полувреме в 47-ата минута Сеас Колашинац намали на 1:2 след пас на Ектор Белерин и внесе спокойствие в редиците на „топчиите”. Въпреки това те не намериха сили да изравнят до края на мача и загубиха на свой терен от шведския си съперник.
Въпреки поражението Арсенал се класира за 1/8-финалите в турнира и очаква следващия си противник.