София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бейл: Бих разгледал оферта от Китай

28-годишният уелсец ще е готов да се върне във Висшата лига

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Нападателят на Реал Мадрид и националния отбор на Уелс Гарет Бейл отказа да разкрие своите планове за бъдещето на фона на постоянните слухове за напускане на мадридския клуб, но призна, че би разгледал предложение от Китай, ако получи такова. Напомняме, че през този сезон уелсецът не се ползва с голямо доверие от страна на треньорския щаб, а в добавка пропусна няколко мача заради проблеми със здравето. Вероятно и това е причината за появата на спекулации относно бъдещето на играча.
Според последни съобщения в испанската преса, Гарет не желае да прекъсва кариерата си в Реал и оставя лоялен към мадридчани, но се опасява, че няма перспективи в клуба при Зинедин Зидан, който се намира под огромен натиск заради проваленото представяне в Примера дивисион и фиаското в Купата на Испания. Ако Зидан все пак успее да избегне уволнението и да запази своята работа за следващия сезон, 28-годишният уелсец ще е готов да се върне във Висшата лига. В такъв случай главен претендент за Бейл ще стане Манчестър Юнайтед. Английският клуб отдавна се интересува от Гарет и на няколко пъти се опита да го получи, като последният опит бе през миналата година, когато Бейл даже не пожела да обсъжда своето напускане на Реал.
Гарет признава, че не мисли за бъдещето си, ангажирайки се само с коментар на евентуална оферта от клуб от Китай.
"Що се отнася до моето бъдеще, аз не съм много уверен, а и честно казано, не мисля над това. Но съм убеден, че внимателно ще разгледам евентуална оферта от Китай. Когато съм там, аз винаги получавам изумителен прием от китайските фенове. И това се отнася не само до мен, но и за целия отбор. Там много внимателно ни следят", заяви Бейл.
През този сезон уелсецът проведе 19 мача в Примера дивисион, в които се отчете с девет гола и една асистенция.