София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Белгия разби Тунис с 5:2

Азар и Лукаку с по 2 попадения

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Белгия се позабавлява с Тунис, печелейки срещата от Група "G" на Мондиал 2018 с 5:2 и така почти си осигури участие в следващата фаза на турнира. Това е така, защото белгийците събират 6 точки от два двубоя, като са с 3 повече от втория Англия и с шест повече от последните два тима - Панама и Тунис. Отпадане на "червените дяволи" е възможно, ако те загубят последната си среща срещу Англия, а Панама победи последователно "Трите лъва" и Тунис.
Срещата започна под тотален натиск от страна на Белгия и "червените дяволи" откриха още в 7-ата минута, когато Еден Азар отбеляза от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение именно срещу футболиста на Челси, но бе много спорна, тъй като системата ВАР не бе използвана, а и това само по себе си породи доста съмнения.
В 16-ата минута Белгия стигна и до втори гол. В прегръдките на своите съотборници попадна Ромелу Лукаку, който бе изведен по прекрасен начин от Дрис Мертенс - 2:0.
Само две минути по-късно Тунис върна едно от попаденията пасив. Голмайстор бе Дилан Брон, който бе намерен от Уахби Хазри след изпълнение на свободен удар - 2:1.
В самия край на първата част Лукаку отбеляза своя втори гол в мача и четвърти такъв в турнира - колкото има и Кристиано Роналдо. Нападателят на "червените дяволи" бе изведен по прекрасен начин и хладнокръвно копна топката над плонжиралия Фарук Бен Мустафа - 3:1.
Второто полувреме започна по идентичен начин - с гол на Белгия. Голмайстор бе Еден Азар, който бе изведен по прекрасен начин от бившия си съотборник в Челси - Кевин де Бройне - 4:1.
Между 76-ата и 81-ата минута влезлият като резерва Миши Батшуай, се отчете с уникални пропуски. Първо нападателят стреля слабо на празна врата и топката бе избита от защитник, а в последствие на два пъти бе намиран от съотборник на изгодни позиции, но така и не успя да отбележи.
Все пак в 90-ата минута Батшуай успя да отбележи, след като се възползва от брилянтен пас на съотборник, засичайки топката в мрежата на Бен Мустафа - 5:1.
Две минути по-късно Хазри вкара второ попадение за Тунис, но то стигна единствено за по-почетна загуба - 5:2.
След този успех Белгия оглави Група "G" на Мондиала с шест точки, следвана от Англия, която е с 3 пункта, но и мач по-малко. Тунис и Панама пък остават на дъното с 0 точки.