София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси победи Хъдърсфийлд  с 3:0

Жоржиньо вкара първия си гол за "сините" при успеха в Хъдърсфийлд

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Носителят на ФА Къп Челси стартира новия сезон с убедителна победа 3:0 при визитата си на Хъдърсфийлд в първия кръг на Висшата лига. Новият мениджър на гостите Маурицио Сари дебютира в английския елит, както още Жоржиньо и най-скъпият вратар в света Кепа Арисабалага, привлечен от Атлетик (Билбао) за 80 милиона евро на мястото на белгийския национал Тибо Куртоа, преминал в Реал (Мадрид). Матео Ковачич, който бе привлечен под наем от Реал като част от сделката за Куртоа, не бе в групата на „сините“.
Еден Азар и Оливие Жиру бяха на резервната скамейка, а атаката на лондончани водеше Алваро Мората. Рекордната покупка на домакините Терънс Конголо стартира като титуляр, а другите нови попълнения Рамадан Собхи и Адама Диакаби останаха резерви.
Футболистите на Сари като фаворити очаквано имаха превъзходство във владеенето на топката, но едва при първия си точен удар в 34-ата минута успяха да поведат в резултата. Педро намери Вилиан на дясното крило и бразилецът центрира към далечната греда, където Н'Голо Канте засече с левия крак, топката тупна в земята и влезе във вратата на Хамър за 0:1.
"Териерите" можеха да изравнят три минути след гола при корнер пред вратата на Кепа и удар с глава на Муние, след който топката се удари в гредата.
В края на първото полувреме Шиндлер препъна в наказателното поле Алонсо и последва дузпа за Челси, реализирана от Жоржиньо за първия му гол с екипа на лондончани – 0:2.
След почивката в 58-ата минута при корнер пред вратата на домакините Алонсо нанесе акробатичен удар и топката се удари в гредата. В 72-рата минута Билинг засече с глава центриране на Муй от фаул, а Кепа спаси, но въпреки това не последва корнер.
Четвърт част преди края Еден Азар влезе в игра за гостите и в 80-ата минута направи страхотен пробив от собствената си половина. Белгиецът изведе непокрития Педро и испанецът оформи крайното 0:3 с прехвърлящ удар.