София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Давид Бистрон – дрога, фалит, развод

Кроткият великан обичаше партитата с екстази и метамфетамини

7 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

През май 2004 г. стана шампион с „Баник”. През май 2009 г. - с „Левски”. През май 2011 г. - с „Виктория”" Пилзен. А през май 2017 г. се обеси. Мъж като канара с огромни ръце и широки рамене, но с тих глас и кротки очи. Милионер, който умря в дългове.
Страхотен защитник, който успя да опази самия Лионел Меси в Шампионската лига. И грешник, който бе хванат със забранена субстанция и наказан за две години.
Давид Бистрон се самоуби в мазето си петък вечерта. Забравен от феновете в пета дивизия на Швейцария. Далеч от голямата футболна сцена. Приятелите му още не могат да повярват. Въпреки че не говореше много, Давид никога не е давал индикации, че ще посегне на живота си. Макар че трябваше да се изправи срещу куп житейски неволи.
След успешната си кариера Бистрон пропиля всички спечелени пари, а в Швейцария започна работа в местна строителна компания. Преживя тежко смъртта на баща си. И за капак се раздели с жената, в която бе влюбен от 13-годишен.
Медицинската сестра Камила бе всичко за него. Дали краят на връзката им го е подтикнала към самоубийство? Трудно е да се прецени.
Със сигурност Давид бе особняк. Така и не си изкара шофьорска книжка. А за татуировката си на китайски отнесе много шеги от приятелите си - те твърдяха, че символите са преписани от меню в ресторант. А всъщност означаваха „Просто се смей”.
Светът на Бистрон се срина през ноември 2011 г. - след мач от Шампионската лига срещу БАТЕ Борисов даде положителна проба за амфетамин. Тежък удар за футболиста, който тъкмо бе навършил 30 години и бе получил повиквателна за националния отбор. В продължение на 2 години нямаше право нито да тренира с отбор, нито да играе дори на аматьорско ниво.
Тежка участ за футболист, влюбен в играта. Преминал през всички възможни постове в юношеските си години. Издигнал в култ своя любимец Фернандо Редондо, заради когото носи №6 на гърба си.
Обичаше музиката и танците. Посещаваше партита, където екстази и метамфетамините не бяха рядкост. И плати висока цена.
По време на наказанието търсеше нова мотивация. Изкара треньорски лиценз и се подготвяше за нещо сериозно.
В едно от последните си интервюта интровертът твърдеше, че притежава силна воля и ще се завърне на терена. Междувременно посещаваше и психолог. Бе пред завръщане в Пилзен, но скъса кръстна връзка на коляното. Получи договор със „Сигма” и помогна на отбора, но бе покосен от нова тежка травма. Тръгнаха слухове, че е опитал самоубийство с хапчета.
За съжаление в петък Давид Бистрон доведе докрай последното си и най-тежко решение.