София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дибала: Мечтая за Златна топка от дете

Пауло Дибала се надява да сбъдне детската си мечта като спечели Златната топка в бъдещето

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала се надява да сбъдне детската си мечта като спечели Златната топка в бъдещето. 24-годишният вече има славата на един от най-добрите таланти в Европа и сега той се прицели в най-ценния приз за всеки играч.
"Лятото стояхме покрай огъня и аз разказвах на приятелите си, че искам да спечеля Златната топка. Ако спечеля, това ще изпрати огромно послание към много деца. До всички тези като мен, родени в малки села, преминали в града, и които се надяват да имат подобна на моята история.
"Когато държим топката в краката си ние футболистите сме доволни, но това, което става зад завесите не винаги е хубаво. Когато достигнеш до моето ниво, ти често си самотен човек. Бог ни дава талант, но над него трябва да се работи. Аз съм виждал толкова много феноменални играчи на млада възраст, за които бихте казали 'Ако мислите им бяха на правилното място, това можеше да е следващият Марадона или Меси.
"Канили са ме да играя за Италия, и аз бях много благодарен. Тогава бях на 19 и казах 'не, благодаря'. Беше трудно, но аз съм аржентинец и това щеше да е измяна."