София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хуан Мата с анализ за положението в Юнайтед

Испанецът говори открито в своя блог за отминалото и предстоящото при "червените дяволи"

7 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Всеки понеделник испанският "маестро" пише за изминалата седмица в блога си, днес новините не са толкова светли предвид загубата на "Манчестър Юнайтед" от "Хъдърсфийлд". Загубата е доста необичайна спрямо скоростта, която бяха набрали "червените дяволи", но за жалост е факт.

"Не играхме добре и си тръгнахме без спечелени точки, Хъдърсфийлд игра своята игра и спечели. Знаехме, че този момент ще настъпи скоро или по-късно, загубата не е приятна, но трябва да продължим напред. Можем само да се поучим от грешките си и от тук нататък да се справяме по-добре с предизвикателствата. Победната ни серия не бе прекъсвана от мача за Супер Купата на Европа срещу Реал Мадрид, просто "териерите" изиграха "картите" си по-добре от нас, за което ги поздравявам!

Нека не забравяме важните резулати, постигнати през изминалата седмица, а именно победата в Лисабон срещу "Бенфика". Имаме 9 точки от 3 мача и оглавяваме класирането в нашата група. "Бенфика" са отбор с много добър опит в Европа, това показва, че се справяме добре във всички аспекти в Шампионска Лига.

Тази седмица имаме още 2 мача, връщаме се в турнира "Carabao Cup" и гостуване на "Суонзи", ако искаме да станем шампиони, трябва да покажем най-доброто от себе си, да продължим победният марш наложен от лятото и да вървим напред.

Следвашата седмица продължаваме с важен мач срещу "Тотнъм" на "Олд Трафорд", връщаме се у дома след 3 гостувания и трябва да покажем "силата", за която се говори от два месеца насам. "Шпорите" са един от най-силните ни съперници и ключа към победата е играта от изминалите два месеца, която демонстрирахме.

Надявам се следващата седмица да говорим за положителни новини!" написа Мата в блога си.